09.04.2024 у великій сесійній залі Миколаївської міської ради зібралася учнівська молодь самоврядувань ЗЗСО громади для обговорення важливих тем у напрямках геополітики та творення державності країни.

Головним спеціалістом Лешковят Наталією спільно з КУ”Центр професійного розвитку педагогічних працівників”, за підтримки фахівця Тетяни Лутчин та кандидата історичних наук Ярослава Папуги,було організовано конференцію на тему:”Україна у вирі боротьби”.

Грунтовну доповідь презентував директор Львівського обласного молодіжного центру Іван Сапса про географічні чинники , котрі впливають на внутрішню й особливо зовнішню політику держави.

Під час презентації велася дружня дискусія з командою юних істориків, котрі висловлювали свою думку та обгрунтовували своє бачення,а саме у такому складі: Грабовенський Кирило,ГоловчукТетяна,Ільків Павло,Садова Наталя,Прендота Марта,Сагата Анастасія,Сопіла Богдана,Богдан Ірина,Устиянович Степан,Паук Віталій.

Опісля присутні мали можливість почути доповіді від переможців історичного турніру про штампи, основи державотворення у просторі літературної творчості, історичну самоідентифікацію.

Обговорюючи такі теми з молоддю сьогодні, маємо впевненість у позитивному розвитку громадянської освіти та особистої позиції кожного.