20.12.2023 року, у Стрийській районній державній адміністрації відбулася нарада, у режимі дружнього діалогу «Стратегія розвитку молодіжної політики на Стрийщині»

Розпрочав зустріч голова Стрийської РВА Богдан Янко, привітавши присутніх та запросивши до спільного напрацювання дорожньої карти співпраці у напрямку розвитку молодіжної політики.

Зустріч зібрала керівників молодіжних центрів і молодіжних рад громад району та відповідальних за молодіжну політику.

Цікавим було знайомство з керівником інноваційного простору «Smart space» голову громадської організації «Майбутнє ін. юа» Іриною Андрушків, яка розповіла (онлайн) про навчальні програми «Junior MBA» та актуальні проєкти для молоді.

Координатор молодіжних проєктів Львівського регіонального офісу в Україні Євген Кузнєцов розповів про програми для розвитку молодіжного потенціалу громад Стрийського району у 2024 році за підтримки дитячого фонду ООН «UNICEF».

Взяли участь у нараді та презентували успішні напрацювання за 2021-2023 рік ,Наталія Лешковят, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Миколаївської міської ради Стрийського району Львівської області та екс-голова Молодіжної ради при Миколаївській міській раді Оленка Геряк.

Під час доповіді спеціалістка розповіла про успішні проєкти та втілення в життя основних завдань Національної молодіжної стратегії Президента України України та закону України «Про основні засади молодіжної політики в Україні») зокрема у Миколаївській громаді, а представниця молоді презентувала алгоритм створення Молодіжної ради та комунальної установи “Миколаївського Молодіжного центру”.

А також представила короткий опис діяльності молодіжного консультаційно-дорадчого органу.

Підвели підсумки та обговорили план подальших дій щодо створення координаційної ради у напрямку розвитку молодіжної політики у Стрийському районі, начальниця відділу культури та молоді Іванна Шимків та спеціаліст відділу Галина Дмитрук.