Укриття у школах та садочках Миколаївської міської територіальної громади будуть з інтернетом

23 січня, під головуванням Богдана Янка, начальника Стрийської РВА відбулася нарада за участю заступника Володимира Шведа та керівниці відділу освіти, охорони здоровя та спорту Олени Урдей з керівниками органів управління освіти Стрийського району.

Під час зустрічі Богдан Янко наголосив, що через повітряні тривоги діти змушені отримувати знання в укриттях. Щоб малеча мала доступ до інтернету, навіть під час повітряної тривоги, вирішили встановити роутери у всіх школах району.

За ініціативи керівника Львівської ОВА Максима Козицького ( Максим Козицький ) Стрийський район вже отримав маршрутизатори, які сьогодні передали очільникам органів управління освіти для закладів освіти громад.

Варто додати, що роутери планують встановити у всіх школах області. Олександр Кулепін, заступник голови Львівської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації каже, що у випадку відсутності електроенергії роутери зможуть забезпечити укриття зв’язком, лише якщо інтернет підключений технологією оптоволокна. За словами Олександра Кулепіна, у більшості шкіл області вже є така система підключення.