У ЗДО «Ходачок» 25.01.2024 проведено семінар «Професійний стандарт «Керівник (директор) закладу дошкільної освіти» – орієнтир для кар’єрного зростання та професійного розвитку»

Учасники семінару хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять про загиблих воїнів-захисників з Миколаївської громади. Виголосила вступне слово головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Миколаївської міської ради Марія Ониськів. Виступ-презентацію за темою семінару зробила директор ЗДО «Ходачок» Любов Гречаник. Вона ознайомила присутніх з професійними та загальними компетентностями, які висвітлені в профстандарті «Керівник (директор) закладу дошкільної освіти», його застосуванням в своїй управлінській діяльності та роботі колективу закладу. Вправи щодо психологізації управління та психологічного розвантаження, які провели вихователі ЗДО «Ходачок», допомогли створити дружню атмосферу та конструктивний діалог між учасниками семінару.

Показове інтегроване заняття з вихованцями середньої вікової групи «Сонечко» за темою «Моя соборна Україна» провела вихователь Ірина Гладій. Заняття та виступ вихованців вразили гостей щирістю, а музично-патріотична вікторина «Ми українці: розумні та дружні», участь у якій взяли і дорослі, і малеча, об’єднала усіх.

На завершення зустрічі майстер-клас з виготовлення стрітенської свічки провів бджоляр, сільський голова с.Рудники (2006-2020) та перший засновник ЗДО «Ходачок» Степан Дубик.

Підсумовуючи роботу семінару, учасники відзначили актуальність теми, її практичну спрямованість, можливість отримати методичні рекомендації та поради щодо застосування профстандарту і підвищення управлінської компетентності.