10 травня 2023 року у ЗДО “Сонечко” Миколаївської міської ради Стрийського району Львівської області відбулося методоб’єднання на тему “Національно-патріотичне виховання – складова загального освітнього процесу в ЗДО

Сучасна складна ситуація в нашій державі змусила всіх усвідомити, що національно-патріотичне виховання дітей треба починати з дошкільної ланки. Тому одним із пріоритетних напрямків нашого дошкільного закладу є патріотичне виховання особистості дошкільника. Вибудовуючи ефективну систему означеної проблеми педагоги закладу спрямовують всі зусилля на формування у дітей ціннісного ставлення до рідного дому, до сім’ї, природи рідного краю, усвідомлення дітьми своєї національної приналежності, прищеплення поваги до захисників вітчизни.

Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять про загиблих воїнів-захисників з Миколаївської громади. Вступне слово промовила головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Миколаївської міської ради Марія Ониськів.

Учасники методоб’єднання: головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Марія Ониськів, директор та вихователь-методист ЗДО “Журавлик”, директори ЗДО «Теремок» та ЗДО “Ходачок”, директор та вихователь дошкільного підрозділу Дроговизького ЗЗСО, вихователі дошкільних підрозділів Миколаївського ЗЗСО, Гірського ЗЗСО, Раделицького ЗЗСО та Більченського ЗЗСО.

Метою проведення методоб’єднання було розкриття необхідності посилення патріотичного виховання у ЗДО; розширити та уточнити знання педагогів щодо принципів, методів, прийомів і форм роботи з дітьми з основних напрямів патріотичного виховання дітей дошкільного віку. Щоб виховати патріота самі дорослі мають бути ними, знати, любити, берегти і примножувати традиції і культуру рідного народу.