04.05.2023 у ЗДО «Ходачок» проведено методоб’єднання «Організація роботи з цивільного захисту, підготовка та проведення Тижня безпеки дитини в ЗДО»

Пріоритетним завданням системи дошкільної освіти є охорона життя, збереження та зміцнення здоров’я здобувачів освіти, адже зберегти дитину від негараздів – значить закласти фундамент для її здорового розвитку, допомогти жити повноцінно та щасливо. Виконання цих завдань в ЗДО забезпечує правильна організація роботи з цивільного захисту та підготовки й проведення Тижня безпеки дитини, зокрема.

Учасники методоб»єднання розпочали захід виконанням духовного гімну України «Боже великий, єдиний» та хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять про загиблих воїнів-захисників з Миколаївської громади. Виголосив вступне слово до учасників заходу начальник відділу освіти, молоді та спорту Миколаївської міської ради Андрій Старовецький. Презентацію про організацію роботи з цивільного захисту, підготовку та проведення Тижня безпеки дитини в ЗДО «Ходачок» зробила директор закладу Любов Гречаник. Спеціаліст навчально-консультаційного пункту у м. Стрий навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Львівської області Ігор Яворів провів навчання про організацію роботи з цивільного захисту в закладах освіти та як діяти у випадку ядерної атаки.

До участі в проведенні заходу долучилися працівники дитячого садка «Ходачок», які провели практичні заходи щодо організації роботи з безпеки життєдіяльності, охорони праці та цивільного захисту в ЗДО. Практичний тренінг «Надання першої медичної допомоги при травмах підручними засобами» провела медична сестра Ірина Лобанова. Вихователі закладу Олеся Гусак, Наталія Бучма, Ірина Гладій провели семінар-практикум «Створення в ЗДО безпечного середовища для дитини», на якому учасники заходу виконали різні завдання з ЦЗ та БЖД, безпеки під час війни. Про алгоритм дій директора закладу освіти при загрозі терористичного акту проінформувала директор «Ходачка», яка також провела екскурсію для гостей приміщеннями дитсадка. З метою профілактики негативних емоційних реакцій на стресові ситуації практичний психолог ЗДО Любов Гук провела психологічний тренінг «Усе в твоїх руках. Розвиток стресостійкості».

На завершення зустрічі учасники методоб’єднання висловили позитивні відгуки про необхідність та користь від проведення такого ділового спілкування й отримання практичного досвіду.