З 24 по 26 квітня у Більченському ЗЗСО І-ІІІ ст. проходили навчально-польові збори з учнями 11 класу

Збори почались з виконання Державного Гімну України та ознайомлення з планом роботи.

У перший день занять юнаки займались стройовою та фізичною підготовкою, складали нормативи з підтягування на перекладині, кросу. А дівчатам приділялась увага з міжнародного гуманітарного права і Конституції про захист населення в надзвичайних ситуаціях, медичній допомозі при різних видах ушкоджень, рани і кровотечі, отруєння, опіки. Накладали пов‘язки при ушкодженнях, джгути й інші імпровізовані матеріали при переломах і кровотечах.

Наступного дня учні відпрацьовували дії солдата в обороні та наступі, орієнтуванні на місцевості за мапою під час руху. Згодом переглянули підготовлену вчителем «Захисту України» Сенишиним П.П. презентацію та відеофільм про сучасні зразки зброї, що є на озброєнні ЗСУ, а Підцерковна С.П. розповіла як уберегтися від пожежі, опіків, отруєнь.

Третій день занять був присвячений домедичній підготовці. Завдяки медичним працівникам місцевої амбулаторії сімейного типу Горбатої М.І. та Кухар М.В. юнаки та дівчата отримали теоретичні знання та практикувались у наданні домедичної допомоги в секторі обстрілу, зупинці кровотеч, засвоїли алгоритм первинного огляду параненого, визначення ознак життя тощо.

Закінчились заняття підведенням підсумків роботи.

Віримо, що отримані знання і практичні навички та вміння допоможуть старшокласникам у майбутньому як у повсякденному житті так і під час служби в ЗСУ.

Разом до перемоги!