У Раделицькому ЗЗСО І-ІІІ ст. упродовж трьох днів з 24 по 26 квітня було проведено навчально-польові збори

Відповідно до розпорядження голови Миколаївської міської ради, з метою виконання навчальної програми з предмета “Захисти України”, підвищення рівня підготовки учнів-юнаків і дівчат до служби в Збройних силах України, закріплення знань, умінь і практичних навиків, набутих на заняттях з цього предмета, формування в учнів патріотичної свідомості, готовності до виконання громадянських і конституційних обов’язків у Раделицькому ЗЗСО І-ІІІ ст. упродовж трьох днів з 24 по 26 квітня було проведено навчально-польові збори (учителі – Михайліків В. М. та Михайліків Л. С.).

Під час занять учні відпрацьовували навички в наданні домедичної допомоги пораненим на полі бою, визначали характер поранення, училися зупиняти кровотечі. Юнаки пройшли стройову, тактичну, вогневу та фізичну допомогу.

Навчально-польові збори-це своєрідний іспит на вправність та мужність. Зважаючи на час, у який ми живемо, важко переоцінити важливість подібних заходів, оскільки військово-патріотичне виховання передбачає формування любові до свого народу, його культурних та історичних цінностей, розвиток мотивації, спрямованої на підготовку до захисту України та служби у Збройних силах України.