09 березня 2023 року на базі Миколаївського ліцею відбувся семінар директорів закладів загальної середньої освіти Миколаївської громади з теми «Відкрита освіта: використання інформаційно-комунікаційних технологій у освітньому процесі та освітньому менеджменті як засіб інтенсифікації розвитку освітнього середовища»

У роботі якого взяв активну участь міський голова Андрій Щебель – міський голова м. Миколаєва Львівської обл.

Директор ліцею Ониськів І.Т. презентував досвід роботи «Інституційний аудит: виклики та реалії», обґрунтувавши актуальність створення сучасного, безпечного та комфортного освітнього простору.

Пурій Г.С., заступник директора, ознайомила присутніх із краєзнавчою роботою «Таємничий граф – Станіслав Скарбек».

Учасники семінару мали змогу дослідити якість води з різних природних джерел із учителем хімії Галатин О.П.. зрозуміти, чому радянська влада просувала пропагандистський ідеал радянської людини з педагогом Олексином Р.Б, з учителем зарубіжної літератури Терлецькою Л.С. розвивали зв’язне мовлення, опрацьовуючи тему «З Україною в серці».

Своєрідний колорит у роботу семінару внесла вистава «Мати-наймичка» за мотивами поеми Т.Г.Шевченка, яку майстерно зіграли учні ліцею, чим довели, що вміють не лише добре вчитися, але й любити все українське через музику, спів, танці (вчителі Онишко Л.В., Грицко А.І.)

Та найбільше захоплення в учасників семінару викликав виступ новоствореного чоловічого хору освітян «Тризуб» (засновник хору Андрій Старовецький, керівник Андрій Грицко), у виконанні яких звучали твори на шевченківську тематику.

Такий обмін досвідом роботи визнано не тільки доцільним, а й необхідним та актуальним.