Шкільна бібліотека Гірського ЗЗСО І-ІІІ ст. долучилася до проведення Всесвітнього дня читання вголос

Відомий англійський письменник Вільям Теккерей якось сказав: «Книги освічують душу, піднімають і зміцнюють людину, пробуджують в ньому кращі прагнення, гострять її розум і пом’якшують серце». Чудові та дуже влучні слова!

Адже читання книг надзвичайно корисне для дорослих і дітей. Під час читання розвивається грамотність, швидкість мовлення, розширюється словниковий запас, покращується розуміння й активне слухання. Особливо, якщо це читання вголос.

Вже стало доброю традицією у першу середу лютого відзначати Всесвітній день читання вголос. Цю подію започаткував міжнародний освітній проект «LitWorld» у 2010 році. У 2023 році Всесвітній день читання вголос відзначається 1 лютого.

Це свято має за мету заохотити людство, а найбільше дітей та молодь, до читання книг. Крім того, ця подія надихає до спілкування та обговорення прочитаного з родиною та друзями.

Шкільна бібліотека Гірського ЗЗСО І-ІІІ ст. долучилася до проведення свята. Учні 3 класу із задоволенням проводили час в бібліотеці за читанням оповідань В.Сухомлинського, спілкувалися, ділилися враженнями від прочитаного. Найкращі читачі отримали грамоти ,а всі охочі – закладки- розмальовки.

Пам’ятаймо, нація, що читає – непереможна!