У Більченському ЗЗСО І-ІІІ ст. провели урок на тему: “Григорій Сковорода – лицар духу та мудрості України”

Творчість Григорія Сковороди залишається актуальною і сьогодні. Його життя є свідченням нашої самостійності , нашої правдивої історії і нашої головної національної риси – безмежної любові до свободи та готовності боротися за неї.

Сковорода був пілігримом, чиї ноги ходили по землі , а серце втішалося спокоєм на небесах, тому що він знайшов Бога в собі і впустив Царство Боже у своє серце, що заповідав і нам. Мріяв про християнське суспільство, ідеалом для котрого буде Ісус Христос. У Більченському ЗЗСО І-ІІІ ст. в 10-му класі в рамках Тижня християнської етики , який розпочався з відзначення 300 – річчя з дня народження Григорія Сковороди, вчителем Возняк

Мирославою Іванівною був проведений урок на тему :”Григорій Сковорода – лицар духу та мудрості України”. Учні багато дізналися про нестандартну біографію філософа. Занурилися в ту епоху, коли жив, творив і дихав свободою Сковорода. Він дав нам рідкісний приклад гармонії слова і діла, науки і життя. Навчав, як жив, а жив, як навчав. Світ намагався його зловити та не спіймав. Перефразувавши афоризм філософа , хоч би як окупанти намагалися нас зловити – їм нас не спіймати. Тому прислухаймося до самих себе , плекаймо Царство Боже всередині нас. Слухаймо, чуймо мудрі слова богослова.