У ЗДО “Журавлик” провели тренінг до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок

В рамках ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ КАМПАНІЇ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА» практичним психологом ЗДО «Журавлик», було проведено тренінг, до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

На жаль, ґендерно зумовлене насильство в Україні дуже поширене. Від нього страждають як жінки, так і чоловіки, але здебільшого все-таки жінки. За приголомшливими оцінками ООН, в Україні 22% жінок віком від 15 до 49 років принаймні раз у житті зазнавали фізичного або сексуального насильства.

На тренінгу педагоги вчились розрізняти та впізнавати ознаки насильства,шукали шляхи розв’язання проблеми. Головною метою, було нагадати про те, що проблема домашнього насильства не просто десь собі існує, а може стосуватися кожного з нас. Через наших знайомих, друзів, сусідів або навіть чужих людей, з якими ми можемо поділитись важливою інформацією про те, як протидіяти насильству або куди звернутися по допомогу. Або ж самостійно повідомити про випадок насильства до відповідної служби допомоги.

‼️Також надаємо інформацію про те, куди ж звернутися людині, яка стала жертвою або свідком домашнього насилля

Основні номери:

🚔 102 – Національна поліція України;

🚑103 – швидка медична допомога;

15-47 – безкоштовна цілодобова «гаряча» лінія для жертв домашнього насильства;

116-123 (з мобільного) та 0 800 500-335 (зі стаціонарного) – безкоштовна національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства;

116-111 (з мобільного) та 0 800 500-225 (зі стаціонарного) – національна дитяча «гаряча» лінія

0 800 213-103 – цілодобова гаряча лінія безоплатної правової допомоги.

чат-боти МВС України #ДійПротиНасильства у месенджерах:

Телеграм: https://t.me/police_helpbot

Вайбер: https://tinyurl.com/y8rgatt9