Класні керівники Раделицького ЗЗСО зареєстрували учнів 5-9 класів на платформі “Zrozumilo”

Діти є вразливими у надзвичайних ситуаціях не лише під час війни, а й у мирний час. Вони частіше ризикують травмуватися чи поранитися, утратити родичів, для них існує більша ймовірність залишитися самотніми та безпорадними.

Обізнаність дітей про ризики, пов’язані з надзвичайними ситуаціями, ладна убезпечити їхнє здоров’я та життя і після завершення бойових дій.

Класні керівники Раделицького ЗЗСО зареєстрували учнів 5-9 класів на платформі “Zrozumilo”. Учасники освітнього процесу, переглядаючи відео, презентації, удосконалили свої знання щодо актуальних

ризиків у реальному житті (повітряні тривоги, артобстріли, ситуація, коли дитина загубилась під час евакуації чи виїзду, вибухонебезпечні предмети на вулиці, руйнування будинків чи стрілянина на вулиці). Учні вчилися оцінювати небезпечну ситуацію, прогнозували конкретні дії, як себе заспокоїти;

отримали навички щодо реагування на ризики, які можуть трапитись з ними під час прогулянки чи перебування на вулиці; дізналися, куди звернутись по допомогу у випадку екстрених ситуацій (коли загубились, перебувають в укритті без дорослих), як діяти у випадках хімічної та/або радіаційної загрози, як і де шукати найближче сховище у випадку загрози. Без сумніву, обізнаний – значить захищений!