Досвід роботи психологічної служби Миколаївської громади на Всеукраїнському рівні

16 листопада відбувся Всеукраїнський методологічний семінар, ініційований Національною академією педагогічних наук України 📝“Актуальні проблеми охорони психічного здоров’я українського народу у воєнний і повоєнний час”.

📍 Змістовна доповідь президента НАПН України, доктора філософських наук Василя КРЕМЕНЯ підняла цілий пласт викликів, що стоять перед суспільством. Стратегію роботи н📋а сучасному етапі окреслив Віталій ПАНОК, академік-секретар Відділення психології НАПН України. Ігор КОРНІЄНКО, кандидат психологічних наук, старший науковий співробітник лабораторії прикладної психології прокоментував загальні виклики під час адаптації ветеранів до цивільного життя. ❗Психолог “КУ ЦПРПП” Миколаївської міської ради Тетяна ЛУТЧИН запрезентувала свій досвід роботи та напрацювання колег-психологів в контексті впливу війни на особистість, збереження психічного здоров’я, психологічні та педагогічні аспекти комунікації. Торкнулася проблеми психофізичного стану воїнів ЗСУ, які звільнилися у запас, їхню адаптацію до умов цивільного життя, актуальних проблем, з якими зіткнулися члени їхніх сімей.

📌Відрадно і дуже приємно, що учасники республіканського семінару високо оцінили роботу психологічної служби Миколаївська міська територіальна громада, та запропонували поділитися досвідом наступної зустрічі на відповідних локаціях.

✅З Україною🇺🇦 в серці❤️, з вірою в душ💙💛і, з любов’ю до обраного фаху, відповідально і професійно наближаємо нашу Велику Перемогу!