02.11.2023 в укритті Миколаївського ЗЗСО №1 відбулась панельна зустріч учнівського Парламенту громади “Лідер”(БДЮТ) спільно з Молодіжним центром (керівник Ольга Паук)

Організували для учнівських самоврядувань Миколаївської громади та школярів зустріч з освітянами, діячами спорту та культури, військовим, представниками влади і громадськості.

Спікери ділились своїм професійним досвідом з метою якомога більше молоді залучити до життєдіяльності громади. Що таке молодіжна політика і яким чином молодь може стати основою державотворення поділилася

головний спеціаліст відділу освіти,молоді та спорту,координаторка Лешковят Наталія, а про молодіжний внесок у рівень культурного напрямку розповіла директор міського Палацу культури Оксана Чапуріна .

Про спортивні досягнення та фізичну культуру,як складову зрілої молоді поділився директор ДЮСШ Роман Чень. Про важливість пропагування серед молодіжних ініціатив екосвідомості та рівень екокультури наголосила Ольга Марків.Ольга Паук ще раз запросила молодь до активної реалізації спільних проєктів з Молодіжним центром.

Та найголовніше, підкреслили важливість саморозвитку молоді в умовах війни. Про реалії передової розповів боєць Денис Лук’янов, а кандидат історичних наук Ярослав Папуга і краєзнавець Микола Гнатів нагадали про роль молоді у революціях та унікальність України, Миколаївщини зокрема.

Зі словами підтримки до молоді звернувся секретар міської ради Іван Андрійчик,тим самим мотивуючи молодіжні ініціативи до співпраці.

Захід відбувся відповідно рамках проєкту “Розвиток мережі молодіжних центрів та просторів у Львівській області”, що реалізується за підтримки Львівського обласного молодіжного центру, Управління молоді та спорту Львівської ОДА в рамках програми, що імплементується Платформа Ініціатив “Теплиця” за фінансової підтримки UNICEF Ukraine та уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KF