26 жовтня відбулося чергове засідання професійної спільноти практичних психологів та соціальних педагогів

Ресурсність і стійкість: відновлення та готовність до майбутніх викликів.

26 жовтня відбулося чергове засідання професійної спільноти практичних психологів та соціальних педагогів. Перш за все у інтерактивній формі, використовуючи методику чек-лист, проговорили участь колег у обласному інтерактивному семінарі. Алгоритм підготовки, структурованість кожного виступу, емоційне забарвлення, професіоналізм-ось основні пункти заповнених бланків та чітка і логічна завершеність алгоритму роботи.

Валентина Андрійчик провела майстер-клас з використання арт-терапевтичної технології «Мандалотерапія». Колеги уважно слухали інструкції, методичні рекомендації та активно виконували усі терапевтичні завдання. Обговорення та самоаналіз були професійними, чіткими, конкретними, емоційно наповненими.

Особливо важливим було питання роботи з дітьми внутрішньо переміщених осіб. Проективні методики, робота з емоціями та обговорення психологічних ситуацій відкрили новий спектр можливостей для самовдосконалення та мотивації для професійного розвитку. Цікаві думки висловлювали молоді колеги Жовнірчик С., Українець-Іщак О., досвідом роботи ділилися психологи-методисти Артимко С. та Русиник ., цікаві думки висловлювали Меренчук І., Левицька Х., Пітик Х., Гук Л.

Психологічна допомога та емоційна підтримка має проводитись систематично і поетапно, починаючи із закладу дошкільної освіти. Саме тому важливим є питання підвищення компетентності педагогічних працівників у напрямі надання першої психологічної допомоги та оволодіння сучасними технологіями такої допомоги.