10 жовтня відбулася чергова професійна зустріч учительської спільноти Миколаївської громади у форматі історико-краєзнавчого семінару

До участі долучилися директори музеїв -Ганич М.М. та Тимців Т.В. , а також начальник відділу з організаційно-кадрової роботи міської ради Гнатів М.О. Історикиня Мандзій О.Р. з наукової точки зору проаналізувала факти заснування та фунціонування хорватського городища вздовж східних околиць сіл Стільсько, Дуброва та Ілів, проаналізува історичне писемне джерело імператора Візантії Костянтина Багрянородного, що імовірно має відношення до тематики семінару, переказала місцеві легенди, які зібрала та записала. Микола Гнатів провів екскурс у язичницький храм та дохристиянське капище. Всі разом відчули себе частинкою історії у Храмі Сонця (скеля Дірявець), почерпнули енергію вітру, води, землі та сонця.

Любити і знати історію рідного краю -значить відчути себе частинкою своєї маленької Батьківщини, гідними громадянами України!

Щиро дякуємо усім Захисникам нашої Нескореної Держави за можливість вчитися і навчати, пізнавати та творити історію рідного краю!