Професійне єднання заради Миру та з вірою у Перемогу!

21 вересня, разом з усіма громадянами з активною життєвою позицією, психологічна Служба Миколаївської громади відзначила Міжнародний день Миру. Фахівець КУ «ЦПРПП» Тетяна Лутчин провела екскурс щодо історії виникнення та проведення цього Дня у світі, зокрема наголосила, що у центральних установах Організації Об’єднаних Націй цей День щорічно розпочинається спеціальною церемонією біля Дзвону миру. Дзвін Миру встановлений у західній частині саду, у дворі комплексу на газоні перед будівлею Секретаріату. Зазвичай о 10 год. 00 хв. за місцевим часом Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй, перш ніж ударити у дзвін, виступає із спеціальним зверненням і закликає народи всього світу задуматися на мить над значенням миру для всіх людей. Після хвилини мовчання Голова Ради Безпеки також виступає із заявою від імені членів Ради. Віртуально учасники зібрання побували на відповідній церемонії.

Також професійна спільнота обговорили питання осучаснення Служби для підвищення ефективності її функціонування з метою вирішення завдань воєнного часу та повоєнного відновлення України, надання соціально-педагогічних і психологічних послуг всім учасникам освітнього процесу, забезпечення високої якості освітнього процесу та захисту психічного здоров’я його учасників.

Голова професійної спільноти Світлана Артимко доповіла про спільну з директоркою КУ «ЦПРПП» Олександрою Грабовенською участь у роботі Координаційної ради практичних психологів та соціальних педагогів Стрийського району, запропонувала проєкт плану роботи на цей навчальний рік.

Учасники наради обговорили рекомендацію МОНу про заходи щодо посилення профілактичної роботи з побудови безпечного, мирного освітнього середовища, яке передбачає впровадження у систему освіти технології вирішення конфліктів шляхом комунікації та співробітництва, запланували роботу із сім’ями, до яких незабаром повернутьсяз захисники і захисниці.

Окремим питанням винесли обов’язковість заповнення (ЄЕСЗ) до дати звільнення з роботи. Прийняли рішення-рекомендувати педагогічним працівникам застосовувати «Психологічні хвилинки» та надавати методичну підтримку під час уроків/занять.

Особлива подяка ЗСУ за можливість професійно виконувати свої посадові обов’язки! Разом до спільної Великої Перемоги!